Coronatafels getest en goedgekeurd door een testpanel
Op 28 juni werden de Coronatafels getest in een real-life setting. Het experiment kadert in het project COOVIRH (Coronaveiligere omgevingen voor voeding in retail en horeca) van het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen.
Een groep van 20 consumenten hebben in 'De Montil' in Affligem genoten van een heerlijke lunch. Ze kregen het voorgerecht aangeboden aan een gewone tafel en werden daarna schriftelijk bevraagd. Het hoofdgerecht en dessert kregen ze aan een Coronatafel, waarna een tweede bevraging volgde.
De resultaten waren erg positief: de deelnemers voelden zich veiliger aan een Coronatafel en merkten wel degelijk een frissere lucht op. Er werd bovendien wetenschappelijk vastgesteld dat de fijnstof concentraties in de ruimte opmerkelijk daalden. Virussen zijn gebonden aan fijnstof en de tafels bewijzen dus hun effectiviteit in het terugdringen van de risico's in de horeca, thuis of op kantoor.
Lees de gedetailleerde bevindingen in het artikel van Flanders Food
Download de praktijkgidsen rond Coronaveiligere omgevingen